Vykácení dřevin kolem domu

01.04.2020 11:06

Vážení vlastníci,

v reakci na dotaz vznesený na důvod a situaci kolem vykácení dřevin před objektem jsme dostali tuto odpověď od Pražské teplárenské...

 

Rekonstrukce tepelného napáječe v oblasti ulic Čimická, Křivenická, Ouholická

 

Jedná se o plánovanou opravu části tepelného napáječe DN600 zásobujícího teplem oblast Ďáblic, Kobylis, Bohnic a Čimic. Oprava napaječe je z důvodu velké náročnosti rozdělena do několika etap a s tím je spojeno i mnoho příprav, jako je například vykácení dřevin v ulici Čimická, Křivenická. Bohužel s ohledem na skutečnost, že v minulosti byla nad ochranným pásmem napáječe provedena výsadba zeleně, která nebyla koordinována s Pražskou teplárenskou, bylo nyní nutné část porostu vykácet. Tyto činnosti bylo nutné provést v předstihu v době vegetačního klidu a byly provedeny po domluvě s příslušným odborem životního prostředí pro danou oblast.

Tepelný napáječ je z roku 1970 a postupně probíhá jeho obnova. V roce 2020 v části ulic Čimická – Křivenická - Ouholická je plánována realizace plné trasy v ulici Ouholické. Tato rekonstrukce je plánována v termínu od dubna do říjen letošního roku. Dodávky tepelné energie budou po dobu oprav zajištěny provizorním potrubím s výjimkou letních odstávek. V příštím roce by měla být realizována ulice Křivenická.

 

S přihlédnutím na situace v ČR se termíny rekonstrukcí mohou ještě měnit.