Vyklizení společných prostor

24.02.2017 22:59

Vážení vlastníci, uživatelé bytů,

 

přes veškeré předchozí opakované, především ústní výzvy bývalého i současného výboru společenství k odstranění věcí, které máte umístěny zejména na chodbách u Vašich bytů, dochází u řady z Vás k neustálému neoprávněnému využívání společného majetku. Tímto porušujete nejen platné předpisy společenství, ale i zákon.

 

Co je nejdůležitější, v souladu s požárními předpisy: NESMÍ BÝT NA ÚNIKOVÝCH CESTÁCH UMÍSTĚNO NIC, CO BY BRÁNILO RYCHLÉ A BEZPEČNÉ EVAKUACI OSOB. Chodba panelového domu JE stejně jako schodiště únikovým prostorem! Nepostačí, když si před plánovanou požární revizí věci z chodby odstraníte a po revizi je tam opět vrátíte. Vědomě tím nejen porušujete předpisy, ale především zřejmě nevědomky doslova ohrožujete lidské životy. Chcete snad v případě požáru zakopávat v hustém dýmu o květináče, prodírat se kolem botníků?

 

Za neoprávněné využívání společných částí, které nemáte ve výlučném užívání, by Vám mohly být i se zpětnou platností doúčtovány poplatky jako za pronájem. Za nedodržování požárních předpisů pak hrozí dost vysoké pokuty (v řádech až statisíců Kč), které VÁM v případě, že přijde neohlášená namátková kontrola přímo od hasičů, budou přeúčtovány v plné výši.

 

Co je zcela nevyčíslitelné a nenahraditelné je LIDSKÝ ŽIVOT. Tím, že únikové prostory byť jistě ne ve zlém úmyslu zabíráte / máte zde navíc umístěny i hořlavé předměty, vystavujete neuvěřitelnému riziku nejen sebe, a ostatní obyvatele domu, ale i hasiče a záchranáře, kteří jsou tak v případě požáru či jiného neštěstí nuceni (stejně jako Vy) kromě ohně zdolávat i další nečekané překážky.

 

Dovolujeme si Vás dále upozornit, že pokud své věci ze společných prostor neodstraníte, pak budeme v krajním případě nuceni to učinit sami s tím, že veškeré náklady na vyklizení a uskladnění Vašich věcí Vám poté budou přeúčtovány.

 

Budeme rádi, pokud tuto výzvu přijmete nikoliv jako výhružku, ale snahu o vysvětlení závažnosti a uvědomění si až fatálních důsledků, které by Vaše jednání mohlo v případě vzniku mimořádné události mít.

 

Pokud svůj byt pronajímáte – poskytujete k bydlení třetím osobám, zůstává veškerá odpovědnost za dodržování všech předpisů na Vás. Proto se, prosím, přesvědčte o tom, že je v tomto ohledu u Vašeho bytu vše v pořádku a v případě, že není, napravte to.

 

Tuto výzvu předáváme všem vlastníkům bytů Křivenická 443 a 444 a omlouváme se těm, kteří v tomto ohledu mají lidově řečeno čisté svědomí.

 

Děkujeme Vám všem za pochopení a spolupráci.